MY Liga zamestnancov očarila firmy i tribúnu

16. mája 2024

MY Liga zamestnancov očarila firmy i tribúnu

Rišňovce dobyla neľútostná bilancia Jaguaru Land Rover.

RIŠŇOVCE. Z montérok do dresu, z kancelárie na ihrisko, z lakoviek do kopačiek. Púť Ligy zamestnancov pokračovala na skvostne vynovenom štadióne v Rišňovciach, ktorý v okolí nemá páru. Rozvoniaval skvelý guláš i osviežujúce nápoje, latku z minulých rokov zdvihli aj bohaté raňajky a precízne vykosené ihrisko ovládli krásne góly.

Tradičný projekt MY novín, najčítanejšieho regionálneho média pod Tatrami, na štvrtkovom kvalifikačnom turnaji zabavil šesť spoločností zo západného Slovenska.

Debutanti z Hyzy vkročili víťazne, statočne sa pasovali aj v ďalších zápasoch. „Pustite nám to za kartón kurčiat,“ doťahovali sa Topoľčanci so súpermi a rozdávali úsmevy. Slovenská jednotka v spracovaní hydiny potvrdila, že to vie aj s loptou.

Skvelú partiu nezaprela ani Bia Plastic and Planting Technology. V Čabe galvanizuje plasty a na rišňovskej pažiti predstavila borca, ktorý zažiaril životným gólom. Takmer od vlastnej brány s prispením vetra rotovanou delovkou prekonal gólmana Hyzy. „Tak som to chcel!“ chichotal sa Radoslav Herák a prijímal gratulácie od neveriacky zízajúcich očitých svedkov.

Skokani roka dorazili z Partizánskeho. V závode Building Components vyrábajú strešné okná Velux a v súboji s Biou sa zdalo, že i gólových bombardérov. Víťazstvom 5:1 poskočili na štvrté miesto tabuľky regionálneho kola, a to je rukolapný progres v porovnaní s lanským posledným! Tréner Maroš Ďuriš vyskladal snaživú partiu.

Trio medailistov uzavreli nitrianski „poisťováci“ z Uniqy. Pred zohratým tandemom Juraj Jančiar – Matúš Turan zložil klobúk každý nestranný pozorovateľ, najmä druhý menovaný, dokonca i najlepší hráč turnaja, potvrdil, že nie nadarmo kedysi hral s exreprezentantom Miroslavom Stochom.

Nefab docválal k striebru aj napriek rýchlemu zraneniu exligistu Filipa Lepieša. Rolu lídra na seba rutinérsky vzal skúsený Jozef Valentík a v bráne žiaril Dávid Pástor. „V každom zápase chytil vyše desať nebezpečných striel,“ tľapkali svojho hrdinu Levičania z globálneho poskytovateľa baliacich a logistických služieb. S porovnaním s vlaňajškom poskočili o jednu priečku.

Postup do celoslovenského kola urval Jaguar Land Rover. Dominoval neľútostnou bilanciou piatich víťazstiev v piatich zápasoch a skóre 26:1. Manažéri Oto Körtvély, Patrik Bernáth a Hana Šestáková zložili ešte kvalitnejšiu úderku než v minulých ročníkoch MY Ligy zamestnancov. Brankár Kristián Matušica inkasoval len raz, ukrajinský expres Oleksij Osypenko hral s veľkým srdcom a nad všetkými čnel Jakub Ryban, 9-gólový najlepší strelec dňa.

Na záver slávnostného ceremoniálu sa tlieskalo najlepším. Partia okolo predsedu rišňovského klubu Rudolfa Látečku a agilného Tibora Miča vrúcne pripravila bojisko pre kvalifikačný turnaj „nitrianskej“ sekcie MY Ligy zamestnancov a od šiestich firiem zo západného Slovenska si vyslúžila úprimný aplauz.

Fakty z kvalifikačného turnaja

Velux – Hyza 0:1, Adamus.

Bia – Uniqa 1:5, Bohuš – Jančiar 2, Turan 2, Balážik.

Nefab – Bia 3:1, P. Molnár, Lepieš, S. Červenák – Mokrička.

Hyza – Jaguar Land Rover 0:6, Ryban 3, Osypenko, Madarász, Rustamov.

Jaguar Land Rover – Nefab 3:0, Kreitš, Osypenko, Rustamov

Velux – Uniqa 1:5, Čmiko – Turan 2, Jančiar 2, Kmeťo.

Uniqa – Hyza 5:1, Turan 2, Jančiar 2, Kmeťo – Chudiak.

Nefab – Velux 2:1, S. Červenák, Valentík – Šramka.

Jaguar Land Rover – Bia 8:0, Osypenko 3, Ryban 3, Körtvély 2.

Hyza – Bia 1:2, Loja – Herák 2.

Velux – Jaguar Land Rover 0:3, Osypenko, Ryban, Kreitš.

Uniqa – Nefab 0:2, Valentík, S. Červenák.

Bia – Velux 1:5, Mokrička – Kiaba 2, Jančich, Beňuška, Šramka.

Jaguar Land Rover – Uniqa 6:1, Ryban 2, Osypenko 2, Kreitš, Kovalenko – Turan.

Nefab – Hyza 3:0, Valentík 2, S. Červenák.

TABUĽKA: 1. Jaguar Land Rover 15 b. (26:1), 2. Nefab 12 b. (10:5), 3. Uniqa 9 b. (16:11), 4. Partizánske Building Components – Velux 3 b. (7:12), 5. Hyza 3 b. (3:16), 6. Bia Plastic and Planting Technology Slovakia 3 b. (5:22).

Najlepší hráč: Matúš Turan (Uniqa).

Najlepší brankár: Dávid Pástor (Nefab).

Najlepší strelec: Jakub Ryban (Jaguar Land Rover) – 9 gólov.

JAGUAR LAND ROVER: O. Osypenko, J. Kovalenko, O. Körtvély, J. Fabo, J. Ryban, D. Kreitš, D. Kamencay, K. Madarász, K. Matušica, T. Rustamov.

NEFAB: P. Greguš, M. Šavel, J. Valentík, J. Molnár, P. Molnár, D. Pástor, S. Červenák, F. Lepieš, T. Siekela, S. Siekela.

UNIQA: M. Turan, J. Jančiar, R. Bíro, J. Stančík, R. Balážik, D. Jókay, D. Sklár, D. Kmeťo.

VELUX: F. Jančich, J. Čmiko, J. Kližan, P. Šramka, J. Desat, M. Kiaba, P. Beňuška, D. Gregor, M. Matušík, V. Dojčan, M. Malejko.

HYZA: J. Zvozil, M. Loja, M. Chudiak, P. Mihok, T. Masák, R. Adamus, F. Hain, J. Rybnikár.

BIA PLASTIC AND PLANTING TECHNOLOGY SLOVAKIA: D. Ďubek, M. Bohuš, R. Herák, M. Buranský, I. Vöröš, Ľ. Mokrička, A. Horváth, M. Vaňovič, M. Špánik.

Ako nastúpili

JAGUAR LAND ROVER: O. Osypenko, J. Kovalenko, O. Körtvély, J. Fabo, J. Ryban, D. Kreitš, D. Kamencay, K. Madarász, K. Matušica, T. Rustamov.

NEFAB: P. Greguš, M. Šavel, J. Valentík, J. Molnár, P. Molnár, D. Pástor, S. Červenák, F. Lepieš, T. Siekela, S. Siekela.

UNIQA: M. Turan, J. Jančiar, R. Bíro, J. Stančík, R. Balážik, D. Jókay, D. Sklár, D. Kmeťo.

VELUX: F. Jančich, J. Čmiko, J. Kližan, P. Šramka, J. Desat, M. Kiaba, P. Beňuška, D. Gregor, M. Matušík, V. Dojčan, M. Malejko.

HYZA: J. Zvozil, M. Loja, M. Chudiak, P. Mihok, T. Masák, R. Adamus, F. Hain, J. Rybnikár.

BIA PLASTIC AND PLANTING TECHNOLOGY SLOVAKIA: D. Ďubek, M. Bohuš, R. Herák, M. Buranský, I. Vöröš, Ľ. Mokrička, A. Horváth, M. Vaňovič, M. Špánik.

Povedali o turnaji

Oto Körtvély (Jaguar Land Rover, quality manager): „MY Liga zamestnancov je už dlhodobo veľmi dobrá myšlienka. Verím, že je za ňou veľa príprav. Myslím si, že úroveň turnaja i organizácia je každým rokom kvalitnejšia. Mužstvo sme postavili na lanských základoch a kvalitu doplnili najmä v bráne. Po troch interných firemných turnajoch už máme odsledovanú futbalovú kvalitu v našej spoločnosti, ďalší z nich je na programe cez víkend. Na celoslovenské kolo pôjdeme sebavedomí. Máme ešte kvalitnejšie mužstvo než naposledy.“

Jozef Molnár (Nefab, operátor vo výrobe): „Musíme pochváliť výbornú organizáciu MY novín. V Rišňovciach sme sa zišli ako skvelý kolektív, odreagovali sa a utužili pracovné vzťahy. Vlani sme boli tretí, teraz druhí, teší nás, že sme poskočili.“

Radovan Balážik (Uniqa, IT analytik): „Vlani sme skončili druhí, teraz tretí, chceli sme byť vyššie, no boli tu lepšie mužstvá. Kým nás spoločnosť v tom podporuje, na turnaje tohto typu budeme chodiť radi. V porovnaní s minulým ročníkom tu bolo kvalitnejšie občerstvenie i viac dobrých súperov. Teší ma, že turnaj nebol prehnane vyhecovaný. Vyšlo aj počasie, sme spokojní.“

Maroš Ďuriš (senior factory group manager, Partizánske Building Components – Velux): „MY Liga zamestnancov je veľmi dobrá myšlienka, pomáha k tvorbe výborného kolektívu. Vyskladali sme tím, ktorý si užil turnajový deň. Je dôležité, že chalani sa dokážu stretnúť aj mimo práce. Som na nich hrdý, odviedli maximum. Celá myšlienka súťaže je skvelá. Sme radi, že sme dobre reprezentovali našu spoločnosť.“

Tomáš Masák (Hyza, pracovník marketingu): „Na turnaji MY Ligy zamestnancov sme prvý raz, ďakujeme za pozvanie. Oceňujeme profesionálnu organizáciu. Radi sa zúčastníme ďalšieho ročníka. Trochu sme potrénovali a posnažili sa podať čo najlepší výkon. Máme radi aktivity tohto typu, sú dobrou formou teambuildingu.“

Miroslav Buranský (Bia Plastic and Plating Technology Slovakia, koordinátor údržby): „Na turnaji MY Ligy zamestnancov sme druhýkrát a znovu musím oceniť výbornú organizáciu, priateľskú atmosféru, vysokú úroveň rozhodovania, skvelé ihrisko a výborných fanúšikov. Vďaka turnaju sa stretlo aj veľa známych, ktorí sa roky nevideli. Treba sa trochu hýbať a spríjemniť si pracovný deň. Som veľmi spokojný s našim tímovým výkonom.“

Jaguar Land Rover
Nefab
Uniqa
Velux
Hyza
BIA Plastic